Jolene1984 » Specials » Engelse kinderboekenschrijvers

Informatie over Engelse kinderboekenschrijvers

Engelse kinderboeken zijn tot op de dag van vandaag zeer geliefd in Nederland en ver daarbuiten. In deze special wordt dieper ingegaan op vijf van de meest bekende Engelse kinderboekenschrijvers; van levensloop tot gepubliceerde werken.

Engelse kinderboekenschrijvers

Bekende kinderboeken

Peter Rabbit, Harry Potter, de Kronieken van Narnia, Oliver Twist en de Grote Vriendelijke Reus. Zomaar wat titels van zeer bekende en zeer fantasierijke kinderboeken; allemaal geschreven door schrijvers afkomstig uit Engeland. In deze special wordt dieper ingegaan op de personen achter de boeken; wie zijn ze en en hoe zien/zagen hun levens eruit?

Allereerst zijn er de mooie dierenverhalen van Beatrix Potter. In dit artikel over Beatrix Potter kun je lezen over haar eenzame maar rijke jeugd en haar liefde voor de natuur:
Beatrix Potter

C.S. Lewis kreeg in zijn jonge jaren meerdere keren met de dood van familieleden te maken en keerde daardoor in eerste zijn geloof in God de rug toe; later veranderde dit door zijn vrienden. Lees in dit artikel alles over C.S. Lewis en zijn fantasierijken kronieken van Narnia:
C.S. Lewis

Geboren als arme zoon van een vader met veel schulden moest Charles Dickens op jonge leeftijd noodgedwongen onder slechte omstandigheden in een schoensmeerfabriek werken. In zijn boeken, waaronder Oliver Twist, schreef hij veel over de misstanden in de wereld. Lees alles over Charles Dickens in dit artikel:
Charles Dickens

De intussen zeer rijke Joanne Rowling heeft wereldwijd miljoenen exemplaren van haar Harry Potter-boeken verkocht. In dit artikel lees je alles over haar vroegere leven in Portugal en haar leven nu in Engeland:
J.K. (Joanne) Rowling

Roald Dahl had als kleine jongen een enorme hekel aan school. Hij verzon fantasieverhalen die hij later uitwerkte tot boeken. Ook zijn tijd bij de luchtmacht diende als inspiratie voor een aantal van zijn boeken. Alles over Roald Dahl en zijn fantasiewereld staat geschreven in dit artikel:
Roald Dahl

Engelse kinderboekenschrijvers: C.S. Lewis

Schrijver C.S. Lewis werd wereldwijd bekend door zijn 'Kronieken van Narnia'. Een aantal delen uit zijn boek zijn verfilmd, eerst door de BBC en later door Disney. In dit artikel lees je alles over de…

Engelse kinderboekenschrijvers: J.K. Rowling

De boeken en films over Harry Potter zijn wereldwijd bekend. Schrijfster J.K. Rowling heeft zeven delen van de Harry Potter-reeks geschreven en is daarmee erg beroemd en rijk geworden.
Engelse kinderboekenschrijvers: Roald Dahl

Engelse kinderboekenschrijvers: Roald Dahl

De Britse Roald Dahl schreef in zijn leven veel boeken; zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen. Met zijn bijzondere, soms grappige en soms bizarre schrijfstijl wist en weet Dahl veel mensen te…
Engelse kinderboekenschrijvers; Beatrix Potter

Engelse kinderboekenschrijvers; Beatrix Potter

Met name door haar verhalen over het konijn Peter Rabbit, die ze overigens ook zelf illustreerde, werd Beatrix Potter wereldwijd bekend. Beatrix Potter schreef in haar leven veel verhalen over dieren…
Engelse kinderboekenschrijvers; Charles Dickens

Engelse kinderboekenschrijvers; Charles Dickens

Charles Dickens was ongetwijfeld een van de belangrijkste schrijvers van het Victoriaanse tijdperk. Door zijn boeken als David Copperfield en Oliver Twist werd hij beroemd over de hele wereld. In dit…
Gepubliceerd door Jolene1984 op 02-09-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.