Jolene1984 » Specials » De tweede wereldoorlog

Geschiedenis voor kinderen: Informatie over WOII

De Tweede Wereldoorlog is een van de meest gruwelijke oorlogen uit de geschiedenis en kostte aan miljoenen mensen het leven. Vrijwel alle landen over de hele wereld waren bij de oorlog betrokken en het duurde ruim 5 jaar om een einde aan de oorlog te maken. In deze special lees je alles over de Tweede Wereldoorlog. Deze special is speciaal voor kinderen geschreven.

Adolf Hitler

Adolf Hitler wordt ook wel de 'aanstichter' van de Tweede Wereldoorlog genoemd. Hij leidde de grote nationaalsocialistische beweging in Duitsland; de NSDAP en wist met zijn toespraken veel burgers van zijn ideeën te overtuigen. Hij vond dat o.a. de joden ondergeschikt waren aan het 'gewone' Duitse volk en hij ging ze vervolgen en vermoorden. Om verder te lezen over Adolf Hitler, wie hij was en wat hij heeft gedaan, kun je op deze link klikken:
Informatie over Adolf Hitler

De Tweede Wereldoorlog in stappen

Duitsland viel tijdens de Tweede Wereldoorlog, soms samen met Rusland en Italië, veel landen over de hele wereld aan. De oorlog begon in Polen en spreidde zich snel uit naar Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Om verder te lezen over de landen die betrokken waren bij de Tweede Wereldoorlog kun je op deze link klikken:
Informatie over alle landen in de Tweede Wereldoorlog in stappen

Nederland in de Tweede Wereldoorlog

Veel mensen in Nederland verwachtten dat de Tweede Wereldoorlog snel zou aflopen. De situatie werd alleen juist steeds erger; veel joden werden vervolgd en de mensen werden erg arm. Vooral in grote steden als Amsterdam en Den Haag was er weinig te eten en er vielen veel doden. Om verder te lezen over de Tweede Wereldoorlog in Nederland kun je op deze link klikken:
Nederland in de Tweede Wereldoorlog

Feiten en Weetjes

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn veel doden gevallen. Maar hoeveel doden zijn er precies gevallen, en hoeveel van hen waren joden? In het onderstaande artikel kun je daar meer over lezen. Ook kun je er de uitleg van moeilijke woorden en (belangrijke) gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog vinden:
Feiten en weetjes uit de Tweede Wereldoorlog

Geschiedenis voor kinderen: Wie was Adolf Hitler?

Adolf Hitler had een moeilijke jeugd; zijn vader was erg streng en zijn broers en zus overleden op jonge leeftijd. Adolf had weinig vrienden en voelde zich 'mislukt'; totdat hij zich kon aansluiten bi…
Geschiedenis voor kinderen: Tweede Wereldoorlog in stappen

Geschiedenis voor kinderen: Tweede Wereldoorlog in stappen

Adolf Hitler had een duidelijk plan in zijn hoofd tijdens de Tweede Wereldoorlog; hij wilde veel landen veroveren en het 'echte' Duitse volk groot en machtig maken. Lees verder om te zien hoe de Tweed…

Geschiedenis voor kinderen: Nederland in WOII

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wil Nederland eigenlijk 'neutraal' blijven, maar dit lukt ze niet. In mei 1940 wordt Nederland voor het eerst aangevallen door de Duitsers, een aantal dagen later moet N…

Geschiedenis voor kinderen: feiten en weetjes over WOII

Hoeveel doden zijn er tijdens de Tweede Wereldoorlog gevallen en wat betekent capitulatie? Lees hier verder om feitjes en weetjes over de Tweede Wereldoorlog te lezen, en om uitleg van moeilijke woord…
Gepubliceerd door Jolene1984 op 28-01-2010. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.